Чакайте бе! Вълк в кошарата! Какъв е Андро Миленков -Кютука да говори от името на конкуренцията си и да изпълнява поръчки на ДБ срещу ЮЗДП!?

Андрей Миленков -Андро Кютука  е на 53 г. Роден  в Кюстендил. Инженер по горско стопанство и магистър по право. С 28 години професионален опит в горското стопанство и промишленост, в т.ч. 7 г. юридически стаж. Заемал ръководни длъжности в системата на горите и работил в най-големите компании от горската промишленост в България и Гърция. Адвокат от АК Кюстендил. Женен с две деца. Припомняме че преди години, излезе скандалното разкритие, как Миленков ощетил държавата ни с минимум 68 000лв., докато си плажувал за нейна/ наша сметка. Проверка на инспектори от отдел „Вътрешен контрол“  към Югозападно държавно горско предприятие, оглавявано от Александър Йолев, разкрили, че директорът на Държавно лесничейство „Осогово“ в Кюстендил Андрей Миленков работел в ущърб на държавата. Вместо с управленски и мениджърски умения да налива пари в горския сектор, Миленков за изключително кратко време е успял да ощети хазната за 68 000лв.

След като той завел съпругата си и дъщерите си два пъти на море с двете държавни коли на разноски на лесничейството.

Последвала  и три дневна проверка, която била описана в доклад от 15 страници. Проверката установила, че Андрей Миленков, не само харчил от хазната за лични облаги, ами е и продавал дървесина чрез пряко договаряне на по-ниска цена от реално достигнатата по финансов план. Любопитното било обаче, че тогавашния горски номер 1 на Кюстендил е облагодетелствал само три фирми с преференциални цени- и трите тогава собственост на негови съграждани. Това са били „Сума 2“ ООД „Екопланет“ и „Планинец“.

Не са били и единични случаи на  претоварени тирове, които денонощно изнасяли гората ни за Гърция и Турция.

След което, Андрей Миленков е бил освободен от поста директор на Държавно ловно стопанство „Осогово“, като на негово място е  била назначена Марияна Стоименова. Последно тя работела в община Кюстендил и е отговаряла за общинските гори. Стоименова е  била бивш директор на ловното стопанство, като е била заменена именно от Андрей Миленков.Заповедта за освобождаването на Миленков била подписана от  тогавашният директор на Югозападното държавно горско предприятие Александър Йолев.

Днешни дни същият този „стожер на морала“ представлява партия „Да, България“ в Кюстендил, общински съветник ,пъчи се за нейн фактор и трови живота на гилдията със свои измислици и схеми. Ето днес например, излезе информация в един единствен местен сайт със следния текст:

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене