Напредва ремонтът на IV ОУ „Христо Смирненски“ в град Петрич

Кметът Димитър Бръчков и екип от Община Петрич провериха на място изпълнението на дейностите за цялостно обновяване, модернизиране и внедряване на мерки за енергийна ефективност на IV ОУ „Христо Смирненски“.
Те се изпълняват в срок, към този момент се отчита напредък около 35% като свършена работа.
Изцяло е приключил ремонтът на покривите на основна сграда и на физкултурния салон, и се полага топлоизолацията под тях. Изградена е новата електрическа инсталация на физкултурния салон и на втори етаж на училищната сграда, полага се топлоизолация по фасадите и на двете сгради, подменена е старата дограма, монтира се гипсокартон на тавана на втори етаж.

Припомняме, че проектът включва саниране на сградата, подмяна на дограмата, частична подмяна на подови настилки, освежаване на стени и нови тавани, изграждане на асансьор за осигуряване на достъпна среда и тоалетна за лица със специални нужди. Ремонт ще се извърши и на физкултурния салон, който ще разполага със съблекални.
В училището ще има ново оборудване и обзавеждане, като ще бъде ремонтирана и оградата.
Ще бъде обновена спортната зона, ще се преасфалтират спортните игрища, ще се монтират нови съоръжения и спортна ограда около тях.

Дворното пространство ще разполага с три игрища – футболно, баскетболно и едно мултифункционално за баскетбол и волейбол. В западната част на двора ще се изгради зона за фитнес на открито, в която зона ще има ударопоглъщаща настилка, ще бъдат запазени зелените площи, ще се засадят нови дръвчета и оформят кътчета с пейки, които ще дадат и възможност за провеждане на занятия на открито.

Проектът за училище „Христо Смирненски“ се осъществява по Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователната среда“.
След приключване на ремонта училище „Христо Смирненски“ ще бъде с модерна материална база и приветлив вид!
Кметът Димитър Бръчков ще открие новата учебна година на 16 септември за учениците на IV ОУ „Христо Смирненски“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене