Странното е, че въпреки факта, наследствените му имоти да са собственост по право и на други наследници, Топ Преса разбира, че те не са били уведомени за това проучване и последвалите процедури след това.

МЪЛНИЯ В ТОП ПРЕСА! Росен Плевнелиев се връща в Гоце Делчев… но за наследствените имоти!

Роден е на 14 май 1964 г. в гр. Гоце Делчев в семейство на учители. Цял живот се срамува от това и дори докато беше държавен глава се пишеше за благоевградчанин. Завършва с пълно отличие Природо-математическата гимназия в гр. Благоевград и Техническия университет в гр. София с инженерна специалност „Изчислителна техника“. Заема първо място на националното състезание по програмиране през 1982 г.

В периода от 1990 до 2009 г. Плевнелиев бил предприемач, мениджър на строителни проекти в България и Германия, основател и управител на редица компании и проекти в областта на строителството и недвижимите имоти. Реализирал мащабни международни проекти, като Резиденшъл Парк София и Бизнес Парк София – първия и най-голям бизнес парк в Югоизточна Европа, в който се създават над 10 хил. работни места, отличен с награда „Сграда на годината“ и „ Инвеститор на годината“. Като един от водещите мениджъри в страната бил ангажиран с активна обществена дейност – член на Борда на директорите на Американската търговска камара, член на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, член на настоятелството на фондация „За нашите деца“.

Това е била дейността на бившият президент Росен Плевненлиев , преди да стане такъв, а след изтичане на мандата му, според различни източници, отново е обновил тази си дейност. Като активен участник негов съдружник, била и неговата вече бивша съпруга, Юлияна.

Бившата г-жа Плевненлиева, според източници, е активен участник в 3 фирми като едноличен собственик на капитала, управител и ликвидатор. Лицето имала собственост в 2 компании. Първата поява била през 29.04.2008 като управител в БЪЛГЕРИЪН РЕЗИДЕНШЪЛ ПРОПЪРТИС, а след това участвала в още 4 компании, като предмет на дейност се посочвали: покупка и продажба на недвижими имоти, проучване, проектиране, строителство, управление на недвижими имоти и на проекти, свързани с недвижими имоти, изграждане на сгради с цел продажба и др.

По интересна е регистрираната отдавна, но все още активна фирма „АТЕЛАДИА“, предмета на дейност на която е: селски туризъм в района на гр.Банско и други части на страната, туризъм, земеделска дейност, хотелиерство, туристически услуги и консултантски услуги.Топ Преса разбира от свои хора в град Гоце Делчев, че същото дружество е наело адвокат да проучи всички наследствени имоти на фамилия Плевнелиеви в родния край с цел явно бившия държавен глава да ги придобие или поне този пай, който му се полага. Странното е, че въпреки факта, наследствените му имоти да са собственост по право и на други наследници, Топ Преса разбира, че те не са били уведомени за това проучване и последвалите процедури след това. Това е меко казано странно? Истината е, че президентът възнамерявал още  да инвестира в родния край. 

По- рано тази година, Топ Преса писа и за инвестицията за милиони, която имал Росен Плевненлиев в непосредствена близост до имението си в село Баня.Бившият президент строял частен парк на площ от 7 декара до новия си дом в село Баня, струващ милиони левове. Паркът, оборудван с алеи, детска и спортна площадка, както и игрища, се разпростира на 6973 квадратни метра в местността „Рудината“.

Самият парк Плевнелиев и бизнес съдружниците му са изготвили на ниво идеен проект и според него зоната щяла да бъде обзаведена с 20 пейки и 6 беседки, игрища за тенис на корт, мини голф и многофункционално игрище за футбол, баскетбол и волейбол. На детската площадка ще имало само люлки за по 2 до 4 деца, а за родителите им са предвидени 10 парко места. Паркът ще можел да се ползва едновременно от 30 до 40 души. Засега не е ясно дали президентът го прави само за своите и на съдружниците гости, или ще бъде с платен достъп за случайни посетители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене