Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, председателят на Общински съвет Димитър Велинов и зам.- кметът Николай Дочев отчетоха първите 100 дни от управленския мандат

”За тези 100 дни не съм се променил, останах си същия, продължавам да си вдигам телефона и да отговарям на хора в социалните мрежи, като се старая да отговоря на почти всички, номерът на телефона ми е закачен на входа на Общината и всеки може да ми се обади“, с тези думи инж. Атанасов започна отчета на свършеното от администрацията през първите три месеца.

С общи усилия и с помощта на администрацията, народните представители и Правителството на Република България са осигурени целеви средства в размер на над 50 млн. лв. за Община Кюстендил, които са заложени в Бюджет 2024 г. на Министерство на финансите за различни стратегически обекти като Художествена галерия „Владимир Димитров- Майстора“, отчете кметът инж. Атанасов.
-Одобрени за финансиране са проектите за Читалище Братство, Регионална Библиотека, общежитието в с. Раждавица и сградата на бившата полиция на ул.“Демокрация“.
-Инвестиционен проект за нова спортна зала, която ще се намира на стадион „Странджата“
-Сключен договор за проектиране на осветление, футболен терен и лекоатлетическа писта на стадион „Осогово“
-Разрешение за строеж за довеждащия водопровод на с.Катрище.
-Възложен за изпълнение ПУП за Индустриална зона
-Избран изпълнител за Екологичната оценка на Общия устройствен план

Изготвени проектни предложения и одобрени близо 600 000 лв. за основен ремонт на спортните площадки в 7 училища по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 г
Осигурено финансиране за водопровода на с.Соволяно
Осигурено финансиране за проектиране на ВиК инсталация на селата Катрище, Таваличево, Горна Гращица, Жабокрът, Шишковци, Пиперков чифлик, Коняво, Николичевци
Осигурено финансиране за инвестиционен проект за ремонт на читалище Грамаждано
Община Кюстендил започна изпълнение на инвестиционен проект- основен ремонт на улиците „Демокрация“ и „Шейново“, както и аварийно укрепване на подпорна стена на ул. „Асен Суичмезов“ в кв. „Герена“.
Стартира и проект “Основен ремонт на съществуващи улици, ведно с водопровод, тротоар и пътно платно на територията на град Кюстендил“ на ул. „Александър Стамболийски”
Набелязани са и проблемни участъци и дупки, които трябва да бъдат попълнени след месец март, когато атмосферните условия позволяват.

Община Кюстендил има разрешение за строеж за проектите за Зоопарка и Художествена галерия „Владимир Димитров- Майстора“, предстои обявяването на обществена поръчка.
”Засилихме ефективността на служителите от временната заетост и контрола, вследствие на което 100-120 от тях отпаднаха от списъците с помощи, защото не си изработиха необходимите часове.
Чистотата в града е значително подобрена. Започна подкастрянето на дърветата в града, прочистването на лесопарк „Хисарлъка“, посочи още инж. Атанасов.
Започна смяна на контейнери тип „Бобър“ в централна градска част.
Осигурено е финансиране и е подписан договор за доставка на системата за мерене на отпадъците .
Възстановява се осветлението по Алеята на любовта в Хисарлъка, осветен бе Музея- джамия „Ахмед бей“ и железопътния надлез на „Соволски път“.
Мобилни екипи правят медицински изследвания в кюстендилските села. Община Кюстендил осигурява адекватно здравно обслужване в по- отдалечените населени места.

Община Кюстендил участва за първи път в международното туристическо изложение East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition (EMITT) в Истанбул.
Кюстендил е една от малкото общини в България, които участваха в 49-тото издание на Международното туристическо изложение ROMANIAN TOURISM FAIR (TTR), което се провежда в румънската столица Букурещ в периода 15.02.-18.02.2024
В момента Община Кюстендил участва на туристическото изложение в Белград, Сърбия.
Предстои участие в Берлин през месец март, на което международно изложение Кюстендил ще бъде акцент.

Създадохме нов фестивал- „Джамала“, направихме и Коледно- новогодишен базар, който събра много наши съграждани и гости на града на едно място, отчете още кметът на Кюстендил.
Общинска администрация разработи проект за нова общинска транспортна схема с цел подобряване на транспортното обслужване на територията на Община Кюстендил и превръщането на обществения транспорт в предпочитан начин за придвижване. В новата транспортна схема са оптимизирани маршрутите на градския транспорт, което гарантира пълното покритие на всички квартали в града.

Водят се разговори всички автобуси от Кюстендил до столицата да пътуват до Централна гара. Както и последният автобус от София до Кюстендил да бъде в 19.00 часа

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене