Световният шампион по Таекуон Кирил Илиев грабна приза „Спортист на годината“ в Благоевград

В зала „Яворов“ се проведе церемонията „Спортист на годината“ по време на която бяха наградени най-добрите спортисти, треньори и отбори за 2023 година.
Кметът на Община Благоевград Методи Байкушев обяви името на „Спортист на годината за Благоевград“, който спечели приза с категоричен резултат от 219 точки. Това е Кирил Илиев, който е и изборът на Благоевград за любим спортист, чрез анкета от гражданите на града ни.
26 спортни клуба, развиващи дейност на територията на община Благоевград, се съревноваваха в надпреварата „Спортист на годината“.
30 президента на спортни клубове и 6 спортни журналисти гласуваха за определяне на 10-те най-добри спортисти на Община Благоевград за 2023 година.
За треньор на годината бе избран Тодор Козладеров, а отбор на Община Благоевград за 2023 година е ОФК ПИРИН U19.

В категория „Феърплей“ наградата получи Стоян Тончев.
Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, връчи наградите на спортистите в неравностойно положение и сподели, че е изключително благодарен от възможността, която му се дава – да връчи точно тези отличия.
„Това са хора, които са най-яркото доказателство, че няма никакви граници пред желанието за спорт, силата на духа и желанието за достоен живот“, каза още той.

Тази година в категорията „Спорт и благотворителност“ за първи път бяха отличени благотворителни каузи, обвързани със спортни събития, а призът бе за организаторите на благотворителния турнир „СкаптоКъп“, който се провежда за 5-а поредна година.
Всеки от победителите получи тениска с надпис „Подкрепа за българските капитани! Любо, Даниел – с вас сме“.
По този начин община Благоевград изразява моралната си подкрепа към похитения в Йемен български капитан на кораб GALAXY LESADER Любомир Чанев и неговият колега.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене