С нов автомобил разнасят храната на възрастни хора в община Симитли

За дейността на Домашен социален патронаж е на разположение нов специализиран автомобил за разнасяне на топлата храна в община Симитли. От придобивката ще се ползват потребители на услугата „Топъл обяд“, която се предоставя – приготвянето и доставката на храна до домовете на възрастните хора.

Автомобилът е придобит в изпълнение на проект „Закупуване на нов неупотребяван лекотоварен автомобил за разнос на храна за нуждите на Домашен социален патронаж – Симитли“.

Със закупуването на автомобила се постига основната цел по проекта – осигуряване на помощ и подкрепа, насочена към организиране на ежедневния живот на възрастните хора и лицата със специфични потребности, ограничаване на социалната изолация и предотвратяване настаняването в институция.

В последните години социалната услугата и местна общинска дейност – Домашен социален патронаж, се утвърди като една от най-важните социални услуги в условията на кризисни ситуации в обществото, а дейността ѝ е изключително ефективна и рационална за възрастните хора и тяхната невъзможност да се справят сами в ежедневните си и битови потребности

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене