Председателят на БСП в Кюстендил Йордан Тодоров подаде оставка

Председателят на общинската организация на БСП в Кюстендил Йордан Тодоров подаде оставка. Това обяви той на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Кюстендил. Йорданов заяви, че напуска и партията, както и групата на общинските съветници от БСП в Кюстендил. Тодоров беше кандидат за кмет на местните избори, издигнат от БСП.

„Заявявам, че и в настоящия Общински съвет, както съм го правил и в предишния, ще защитавам интересите и правата на хората, които са ми гласували доверие, с риск да бъда неудобен. Желая успех на новото общинско ръководство, като се надявам да изпълнят онова, което са обещали по време на кампанията“, каза Тодоров. Той припомни, че през 2019 година е влязъл в Общинския съвет в Кюстендил от гражданската квота.

Тодоров припомни, че е бил един от хората, които са се възпротивили срещу новите данъци и такси в предишния Общински съвет. Сега той посочи, че с промените в Закона за местните данъци и такси, те ще бъдат вдигнати отново с промяната на данъчната оценка, като за Кюстендил увеличението ще бъде с около 60-70 лв. В тази връзка той посочи, че ще апелира за справедлив процес с актуализацията на данъчните оценки.

Тодоров, който е и юрист, поздрави колегите си по повод празника на юристите.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене