Благоевградчанка стана полицай в US щата Северна Каролина, класира се в топ 5 сред над 100 кандидати

31-годишната Виктория Иванова-Пели стана първата благоевградчанка с полицейска значка в Елизабет сити в американския щат Северна Каролина. Тя се пребори за място в полицейския участък Нюпорт Нюз, а резултатът й е в топ 5 на всички над 100 кандидати за 12 свободни позиции.

Виктория е родена в Петрич, но е израснала в Благоевград. Завършила е НХГ „Св.св. Кирил и Методий“, две години следвала „Икономика“ в ЮЗУ „Н. Рилски“ и след втора бригада в САЩ преди 10-ина години решава да остане и да продължи там образованието си. Завършва същата специалност в East Carolina University. Живее в Елизабет сити и заради близостта до курорта Аутър Бенкс /остров в Атлантическия океан на източното крайбрежие на Северна Каролина/ работила 10-ина години в хотелиерския бизнес. В началото на 2023 г. решила да се пробва в обявен от полицейския участък конкурс за полицаи и си подала документите. Била една от над 100 кандидати за 12 щатни места. Успешно преминала интервюто и започнала 6-месечно обучение, което включвало лекции, физически тренировки, стрелба, хватки по обезоръжаване и др. Борбеният й характер и силно изразени лидерски качества не останали незабелязани от преподавателите в Полицейската академия. Последвали изпити за физическа издръжливост и психическа пригодност, проверка как се справя в стресови ситуации, докато заслужи място в полицейския екип с пети резултат на финалните тестове.

За официалната церемония за приемане на новите попълнения в полицейски участък Нюпорт Нюз българката настояла пред родителите си член от семейство да присъства и да закачи значката й. Поради служебна ангажираност майка й Роси и баща й Иван не могли да летят за САЩ, но го направила 18-годишната й сестра Димитрина. Цялата фамилия в България съпреживяла вълнението на двете сестри, следейки онлайн цялата церемония, и няколко дни след това родителите й още приемат поздравления за успеха на дъщеря си от съученици и учители от училището й в кв. „Струмско“ и НХГ.

Виктория има дъщеричка на 1 г. и 10 месеца. Силната й половинка Лари е треньор по баскетбол в местно училище и учител в друго. Малката принцеса ходи на ясла, а за обгрижването й младото семейство ще разчита и на майката и сестрата на Лари.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

struma.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене