ЩЕ УДАРИ ЛИ МИНКА БАЛТИЯТА НА ЕКАТЕРИНА ТАТАНОВА?

Политическите анализа­тори неотдавна предрекоха съдбата на Председателя на ОбС – Гърмен, Екатери­на Татанова като пътник. Ситуацията бе почти гарантирана предвид скандала, който разтре­се управляващата пар­тия в община Гърмен, след като бившият вече председател Верхад Ис­лямов беше свален от поста от лоби в партия­та, чийто представител е Татанова. Според не­потвърдени източници Ислямов е едно от до­верените лица на кмета Капитанова и внедря­ването му в редиците на ГЕРБ е фасон, целящ икономически интере­си, капсулиращ „тесния“ кръг нея. Изграденият параван и политиче­ско „рамо“, подсигурил „обединен фронт“ Ка­питанова-ГЕРБ срещу агент Манол (Ахмед Башев) проличаха, когато двете дами внесоха взаимни пред­ложения за разпределяне на общински пари като награди за „добре свършена“ работа. За много добра работа през 2015 г. Татанова предложи наред със селските кметове да бъде наградена и общин­ската кметица. Без да чакат втора покана и да пилеят сили в дебати, съветниците гласуваха Минка Капитано­ва да се са­монагради от минало­годишните икономии в общинската хазна с 2200 лева, колкото е брутното й трудово възнаграждение. Кметицата не се възпроти­ви. Така наред със сериоз­ната заплата, гласуваните й вече командировъчни от 5500 лв. и други 6500 лв. „за представителни цели и меж­дународна дейност“ кмети­цата на една от най-бедните общини в региона си докара 13-а заплата за 2016 г. още през март с помощта на Пар­тия ГЕРБ в общината, като патерица на нейното упра­вление. Двете предложения – на Капитанова и Татанова, минаха въпреки протестите на тримата ощетени селски кметове за пълен субекти­визъм при определяне на наградите. В ябълка на раз­дора между кмета на Гърмен Минка Капитанова и пред­седателя на местния парла­мент Катерина Татанова се превърна заявление на мес­тен строителен бизнесмен и стана повод за непристоен на длъжностни лица диалог, придружен с още по-ожесто­чени словесни престрелки по време на заседание на ОбС. Татанова бе обвинена, че „изземва функциите на кме­та на общината“, след като е внесла предложение за из­работване на ПУП на имот в местността „Тукаре“ в земли­щето на село Марчево за до­бив на инертни материали от река Места.

„Не ме интересуват нито договорки, нито поети анга­жименти от когото и да било и за каквото и да било. Аз съм кмет на община Гърмен и защитавам интересите на общината и жителите й“, ко­ментира Минка Капитанова опита на Татанова да разбие монопола на икономически­те интереси в общината.

Капитанова е на път да уда­ри секирата на председателя на Общински съвет – Гърмен, а въпросното заявление е бе­гъл предтекст, достатъчен за подбутване на Ислямов да стане новият председател на местният парламент. Така хем ще се създаде впечатле­ние, че ГЕРБ отново са във властта, хем няма да има кой да държи тон и да възразява на схемите на Минка и мал­кото й останали лакеи

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене