На 16 декември в Банско откриват зимния туристически сезон

В последните години работим добре с Община Банско, която ни делегира  изграждането на туристическата стратегия на Банско за последните седем години, подкрепя участията ни в туристическите борси и виждаме как интересът към Банско се засилва, сподели за Радио Благоевград Зорка Тумбакиева от Съюза на туристическия бизнес – Банско.

Тя съобщи, че официалното начало на новия зимен сезон ще бъде даден на 16 декември 2023 година.

Отчетохме едно прилично лято, летен туристически сезон с добри доходи и се надяваме така да продължи“, каза още Зорка Тумбакиева и посочи, че недостигът на работна ръка е била основната тема на съвместното заседание на Управителните съвети на Съюза на туристическия бизнес – Банско и град Сандански. „Работим в тясно сътрудничество с колегите от град Сандански, защото смятаме, че трябва да се развиваме като регион и трябва да предлагаме на туристите преживявания, които са на близки дестинация и са интересни за тях.“ Според експерта, обединението на туристическите сдружения е много важно, за да може регионът да се рекламира по-добре и да се предлага по-сериозен туристически продукт.

Браншът се надява отпадането на израелския пазар да бъде  компенсиран с туристи, най-вече от  европейските страни. „Трябва да свикнем, че маржът на печалбата ще бъде все по-малък.

 Надявам се хората да разберат, че качествената туристическа услуга струва пари и да могат да си я позволят“, каза още  Зорка Тумбакиева./bnr.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене