ШУШКОВ КЪМ РАЗПРОСТРАНИТЕЛИТЕ НА ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ ПО НЕГОВ АДРЕС: НАПРАЗНО СЕ НАПРЯГАТЕ. БЛАГОЕВГРАД ЩЕ ИМА НОВ И ДЕМОКРАТИЧЕН КМЕТ

Заради заеманите от мен различни държавни длъжности съм минал 20 проверки на Комисията по досиетата. Излезе и официалната информация от там за кандидат кметовете. От нея е видно, че не съм бил нито щатен, нито нещатен сътрудник на ДС. Тази атака не минава. Казвам ясно на тези, които разпространяват лъжите срещу мен – напразно се напрягате, Благоевград ще има нов и демократичен кмет. Най-отговорно заявявам: през целия си живот съм работил в интерес на националната сигурност на България, защото митниците са част от националната сигурност, ВиК секторът, за който отговарях като зам. министър на МРРБ – също. Ще продължа да го правя най-отговорно и като кмет на Благоевград.

Това каза Николай Шушков по повод отчаяните нападки на конкурентите му в социалните мрежи по време на срещата си с гражданите на с. Покровник. Селото е едно от големите села в общината, с над 900 души население. То се развива доста активно в последните години и се очертава скоро да се превърне в един от най-престижните квартали на Благоевград. В срещата участва и Недко Ангелов, сегашен кмет на с. Покровник и единствен кандидат за новия мандат.

Николай Шушков отново припомни за свършеното от него по изграждането на моста над р. Струма. „Още в деня на аварията свиках като областен управител кризисен щаб, в който кметът на общината не пожела да участва, а изпрати двама свои служители. Да, мостът не е общински, пътят – също, но свързва 6 села с Благоевград. Може би Илко Стоянов е решил, че това не е негов проблем, но остави хората без път. На този фон моите усилия продължиха, ангажирах да дойдат специалисти да обследват повредения мост, повиках и военните да преценят дали може да се построи понтон. След като тези варианти отпаднаха, се наложи бърз ремонт на обходния път, който ползвате и сега. Когато се върнах за втори път като областен управител, установих, че за изминалите 7 месеца нищо повече не бе направено. За 2 месеца намерих пари от държавния бюджет, преминах през всички процедури и в началото на декември тази година мостът трябва да бъде готов“, припомни Шушков.

Той пое ангажимент да търси решения за занемарения напоителен водопровод от язовира „Стойковци“, за опасното кръстовище при отклонението за с. Покровник, което е с обратен завой и без видимост и за оползотворяване на все още неизползваните целеви средства за селото от фонда „Бедствие и аварии“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене