Позиция на Община Благоевград относно имот в бившите казарми

Във връзка с изявление на областния управител Мария Димова, касаещо статута на имота в района на бившите казарми в областния център, Община Благоевград призовава институциите да спазват добрия тон и да не позволяват да бъдат използвани за политически цели.

Тази сутрин Областна администрация разпространи информация, в която се посочва, че иска Административен съд – Благоевград да отмени заповед на главния архитект на Община Благоевград и имотът в района на бившите казарми да бъде върнат в патримониума на Държавата.

Уточняваме, че заповедта на главния архитект, отнасяща се за одобрение на ПУП на терена на бившите казарми, е издадена на база на влязло в сила решение на ОбС – Благоевград, което областният управител Мария Димова е имала възможност да върне, но подобни действия не са предприети в предвидените за целта срокове.

Напомняме, че между Община Благоевград и Областна администрация се водят множество дела, предимно спечелени от кметския екип. Въпреки това Община Благоевград не си е позволявала да коментира съдебни казуси преди постановяване решението на магистратите.

Вярваме, че независимата съдебна система ще се произнесе справедливо, тъй като парк „Македония“ и към момента е изцяло публична общинска собственост и всеки опит той да бъде отнет означава, че имотът се отнема не от кмета, не от Общински съвет, а от жителите на община Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене