Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка община Гоце Делчев създаде Общински кризисен щаб под ръководството на кмета на общината Владимир Москов

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание извънредно положение, община Гоце Делчев създаде Общински кризисен щаб под ръководството на кмета на общината Владимир Москов, представители на Районно управление на МВР – Гоце Делчев, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, Гранично полицейско управление, МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД гр.Гоце Делчев и Център на спешна медицинска помощ, филиал Гоце Делчев.

На денонощните телефони на:
община Гоце Делчев – 0888 006 080;
и Районна управление на МВР – Гоце Делчев – 0751 60101,
се приемат сигнали от граждани, свързани с епидемична обстановка.

ОБРЪЩЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ НА ОБЩИНАТА

Уважаеми съграждани,

Необходима ни е вашата подкрепа! Нека заедно да опазим общината от коронавируса. Много пъти сме се справяли и с други тежки ситуации. Моля ви, спазвайте инструкциите на здравните специалисти. Не се доверявайте на информация, различна от тази, която предоставят официалните власти.

Спазвайте ограниченията в обществения живот, въведени от министерство на здравеопазването.

Ограничете контактите с хора, ако кашляте или се чувствате зле за да предпазите и другите от заразяване.

Спазвайте домашна карантина ако сте пребивавалили в държави с разпространен коронавирус.

При влошаване на здравословното ви състояние, своевременно потърсете лекарска помощ.

Всичко, което можем да направим като местна власт, ще бъде изпълнено. Но то няма да е достатъчно, ако не получим вашата подкрепа!

ОТМЕНЯТ СЕ ЗАСЕДАНИЯТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ПРЕЗ МЕСЕЦ МАРТ 2020 Г.

На заседание на Председателският съвет, свикан от председателя на Общински съвет Гоце Делчев – Димитър Балтаджиев, бе взето единодушно решение да бъдат отменени заседанията на комисиите, както и предстоящите заседания на Общинския съвет през месец март 2020 година.

Общински съвет-Гоце Делчев, при необходимост и по указания на държавните органи има готовност да заседава незабавно за решаване на важни и неотложни въпроси, касаещи жителите на Община Гоце Делчев.

С оглед гореизложеното и при спазване препоръките на здравните власти, постоянните комисиите към Общински съвет-Гоце Делчев, при необходимост ще заседават онлайн.

Решението е в изпълнение указанията на: Министерството на здравеопазването, кризисния щаб на Министерски съвет и решението на Народното събрание поради усложнената епидемиологична обстановка в страната.

ДИМИТЪР БАЛТАДЖИЕВ
Председател на Общински съвет – Гоце Делчев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене