Андон Пендичев: Моите лични приоритети са подобряване организацията на движение в града и повишаване на сигурността

Андон Благоев Пендичев е кандидат за общински съветник в община Гоце Делчев от гражданската квота на Коалиция „БСП за България“ и е представител на ПП „Български възход“. Той е роден през 1954 г. в град Гоце Делчев. Семеен, с трима сина, дъщеря и пет внука. Завършил висше военно образование с гражданска специалност инженер „Пътно строителство и подемни машини“. Бивш военнослужещ, бизнесмен, общественик. Можете да го подкрепите като гласувате с номер 1 за партия и с лична преференция 123

Защо решихте да се занимавате с политика?

Аз не съм преставал да се занимавам с политика, защото от 44 години съм домоуправител на блока в който живея. Това е един умален модел на обществото ни, в който се налага да намериш общ език с всички и да намериш правилните решения, които да удовлетворяват всички. Заради това, което правя като домоуправител, а и като човек с мнение и активен общественик, се налага да бъда съпричастен с проблемите на хората. Желанието ми е било да живеем по-добре на по-хубаво, по-чисто, по-сигурно и уредено място. Смятам, че на базата на жизнения опит и мъдростта, които съм придобил през годините, мога да бъда полезен на моите съграждани.

Според Вас какви качества би трябвало да притежава един общински съветник за да спечели доверието на съгражданите си и да им е полезен с работата си в местния парламент?

Преди всичко да бъде честен и почтен, да бъде коректен в отношенията си с хората, които са му гласували доверие. Много е важно да държи на дадената дума и поетите обещания пред тях и да ги отстоява до край. През годините където и да съм работел, съм се водел точно от това. Моят девиз е: „Не ми казвай как да не стане, а ми кажи как да стане“. Каквато и дейност да се върши, най-важно е да има добра организация. Това е било моя движеща сила през годините Армията ме е научила на дисциплина и отговорност, а това са изключително важни качества за всеки, който иска да се занимава с обществени дела.

Имате голямо семейство. Според Вас с какво град като Гоце Делчев би трябвало да привлича младите хора?

Ние имаме невероятния късмет да живеем на прекрасно място, което е богато на природни дадености. Това богатство, заедно с далновидната политика на досегашната управа на Гоце Делчев, е причината градът и общината да се развиват успешно. Но ако се използват новите икономически дадености, свързани с дигитални технологии и чисто производство, това ще даде още повече възможности на младите хора да останат тук и да се развиват. Имаме примери в района за такова производство вече. Всяка икономическа дейност която допринася за благосъстоянието на хората и за разкриването на добре платени и сигурни работни места, е възможност на младите хора да останат в родното си място, да създадат тук семейство и да се развиват професионално. Какво търсят младите семейства? Сигурни доходи, добро образование за децата си, качествено здравеопазване, добре устроена среда за живот – улици, паркове, места за развлечение. По-голямата част от тези условия тук са изпълнени, но трябва да се работи непрекъснато. Ние имаме прекрасни детски градини и училища, каквито няма дори в областни градове в страната. Болницата ни е водеща в областта, с добра база, хубава и модерна апаратура, вече има и доста кадри. Имаме прекрасен парк, който се поддържа много добре и е гордост за града ни. Нужно е малко повече средства да бъдат вложени в ремонта на улици и тротоари, както и в осигуряването на повече и добре платени работни места. Хората тук се чувстват сигурни и доказателство за това са данните за повишаване на раждаемостта в общината.

Като личен приоритет бих заложил на подобряване на организацията на движение в града, както и на повишаване на сигурността чрез изграждане на тотално видео наблюдение. Всичко, което може да подобри нашия живот и да го направи по-сигурен и спокоен ме касае и бих работил с всички сили, за да се реализира.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене