Проф. Светлана Шаренкова: Г-н К. Петков, не осквернявайте Ботев!

Поредната истерична русофобска реторика на Кирил Петков е опасна политика, която бърка не само в джоба, но и в душата на народа ни. Това коментира проф. Светлана Шаренкова.

Ето какво се казва в нейна позиция по повод словото на премиера Кирил Петков на връх Околчица от днес:

Г-н К. Петков, не осквернявайте Ботев!

На Втори юни всеки достоен българин скланя мълчаливо глава пред подвига на Ботев и падналите за свободата на България.

Но, уви, премиерът К. Петков не замълча дори на тази светла дата, а си позволи да я оскверни! Той направи политическа и преди всичко човешка изцепка на чистия връх Околчица, бъркайки българската светиня с телевизионно студио или едно презокеанско посолство, където е привикнал към русофобската реторика, доказвайки се пред чуждите „началствата”. Той се изцепи и получи заслужени освирквания! К. Петков използва мним цитат, приписвайки го на Ботев, в който великият българин уж критикува политиката на Русия към бесарабските българи с думите, че северната империята е „мнима защитница на славяните”.
Както се казва: Ашколсун и Конграчулейшънс, г-н премиер…
Но да попитаме К. Петков: Кой е българският защитник и освободител!? Не го е учил в Харвард, но ние го информираме, че това е Русия. К. Петков и спичрайтъри, каквито и големи усилия да положат, няма да могат да изкарат Ботев русофоб, защото той не е бил такъв!
Христо Ботев е български патриот и революционер, който със смелостта си е направил една от най-важните крачки към Руско-турската освободителна война – апотеоз на столетия битки за църковна, просветна, духовна и политическа свобода на българите.

Народът ни е намирал упование не в САЩ, Англия или Европата, а в Русия и в митичния и обичан Дядо Иван. И бойното братство на руските войни и българските опълченци – наследниците на Ботев и Левски, прави българо-руското братство нерушимо во веки веков!

С това си поведение К. Петков се подреди до политическото и морално дъно на бившия президент Р. Плевнелиев, който на един 19 февруари постави в устата на Апостола на свободата Васил Левски поредния измислен русофобски цитат. Подобни словоблудства на бившият президент отдавна го пратиха в политическо забвение, където скоро ще бъде и К. Петков…
Поредната му истерична русофобска реторика не е личен каприз, а опасна политика, която вече струва много на българина. Заради нея търпим лишения и обедняване, плащаме прескъп газ на удобни посредници, инфлацията се покачва от ден на ден, предстои ни студена зима.
Русофобията на К. Петков бърка не само в джоба, но и в душата на народа ни и за пореден път доказа, че е човек, който отдавна е загубил българския си корен!
Време е за промяна!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене