Атанас Стоянов: Решаваме проблема с ВиК авариите в Сандански с изготвения и внесен в МРРБ голям проект

Най-големият проблем в община Сандански безспорно е амортизираната и остаряла водопроводна и канализационна мрежа. Това е и причината за честите аварии, създаващи неудобства за гражданите, както и множество дупки по пътищата. И за това общината е изготвила комплексен технически проект за цялостна подмяна на ВиК мрежата, както и асфалтиране на улиците в централната градска част и изграждане на нови тротоарни площи.
Проектът е преминал през всички съгласувателни процедури и е с издадено разрешение за строеж. Внесен е като приоритетен от община Сандански за финансиране в Министерство на регионалното развитие и благоустройството.
Докато някои се упражняват в предизборен популизъм, истината е, че ние не сме спирали да работим за решаване на този проблем.

Комплексният проект включва реконструкция и подмяна на цялата ВиК инфраструктура, уличните платна и тротоарните площи на улици:
„Воден“, „Княз Борис I“, „Петър Сарафов“, „Св. св. Кирил и Методий“, „Козма и Дамян“, „Стою Хаджиев“, „Георги Казепов“, „Васил Левски“, „Христо Смирненски“. Както и дъждоприливници, ревизионни шахти, сградни отклонения и нов довеждащ водопровод в местността „Арнауд дере“.
Реконструкцията и изграждането на новата канализационна мрежа ще бъде с дължина 3 357 м., а реконструкцията и новите водопроводи в участъците ще бъдат с дължина 4 383 м. След полагане и изграждане на новата ВиК мрежа на тези улици ще бъде положена нова пътна асфалтова настилка, както и нови прилежащи тротоарни площи със засаждане на над 100 нови дръвчета.
Работейки в настоящето, мислим и за бъдещето – за доброто на Сандански! Защото изборите са избори, лъжите и манипулациите станаха част от ежедневието ни, но истината е, че само направеното остава.
Атанас Стоянов е номер 76 в бюлетината за избор за кмет на община Сандански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене