Успехи за ловците от две гранични планини в Югозапада – Малешевска и Славянка

Интересно стартира ловният сезон за ловците от дружинката в с. Крупник. Те ловуват в Малешевската планина над живописното Кресненско дефиле. Крупнишките ловци отбелязаха откриването на новия сезон с две печени ярета предишния ден на ловния заслон в м. “Градище”. Идеята на председателя Атанас Богданов към ловните събития да се приобщават и членовете на семействата вече създава хубава традиция . Голямата компания беше благословена с молебен за здраве и слука от отец Величко.

Събитието беше уважено и с традиционното присъствие на кмета на община Симитли Апостол Апостолов, който също отправи своите благопожелания. Дружинката е амбицирана да облагороди този район, като го направи подходящ кът за отдих и туризъм за цялото население на с. Крупник и района, както и за училищни мероприятия.

Неделният първи излет в м.”Ановете” започна с дисциплинарни мерки на ръководителя на ловния излет Атанас Богданов, който не включи в първата гонка махмурлии от вчерашната веселба и те останаха, без да се сърдят, на ободрителни процедури.

Ловът започна обещаващо, като още в началото сюрия от двайсетина диви свине поставиха на изпитание ловеца Добри Лазаров, който изпразни и двете пушки, с които ловуваше, без резултат, но с ефект, че ги отклони към младия ловец Светослав Равначки, който се справи с едно от животните.

Много собственици на лозя вече пострадаха от техните набези в подножието на планина Славянка на границата с Гърция.

След инструктажа на Йордан Далев, в който не беше подценено нито едно от най-важните изисквания при провеждане на ловен излет, ловците се насочиха към м.”Бишкарника”, където дивите свине веднага бяха вдигнати, но заради високите температури кучетата не бяха много настойчиви.

Към пусията на ловеца Андон Василев се насочи 80-килограмов глиган , който се превърна в първата слука за новия сезон.

Кузман Петров

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене