Гоцеделчевец получи стипендия от Американския университет

64 гимназисти от цялата страна участваха в традиционното състезание на Американския университет в Благоевград, организирано от отдел „Прием студенти“. Трима от тях получиха стипендии на висшето училище. Сред тях е Стефан Вълев от Гоце Делчев. Той ще се обучава в АУБ с 50 процента стипендия. 

Победителка е Ива Ичевска от Пловдив, която получи пълна стипендия за четири години обучение. Ива също така спечели първо място в математическата дисциплина, стана трета в отборното класиране за работата си върху социален проблем на тема „Учителите трябва да получават заплащане според резултатите си“, а в дисциплината „Изкуства“ изпълни части от мюзикъла „Кабаре“.

Пламена Павлова от София подели наградата със Стефан Вълев. Участниците работиха в произволно разпределени екипи. За всеки от 14-те отбора беше определен помощник – студент, който ги напътстваше по време на състезанието и ги подкрепяше през напрегнатия уикенд. В допълнение всички имаха възможност да покажат своите индивидуални силни страни в избрана от тях област – изкуства или спорт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене