Нови хипермаркети навлизат в Кюстендил

В момента има три имота, предвидени за хипермаркети в Кюстендил, каза кметът на Община Кюстендил Петър Паунов. Кметът отговаря на въпроси, поставени от жителите на общината. По думите му два от имотите са в жилищен квартал „Румяна войвода“. Третият имот е срещу бившия градски плаж. Нов инвеститор преотрежда имот за магазини, услуги, заведения за обществено хранене, трафопост, паркинг и покривна фотоволтаична електроцентрала. Той се намира при бившия млекокоп. „Инвеститорите на тези имоти ще инвестират своите инвестиционни намерения, когато преценят. Факт е, че се подготвят четири инвестиции в този сектор“, каза Петър Паунов.

Кметът коментира и дейностите по приватизирания терен на бившия градски плаж. По думите му инвеститорът стриктно спазва инвестиционната си програма. В нея е записано, че за първите три години и половина да се извършат 5 млн. лева инвестиции. Кметът припомни, че самият инвеститор е привлечен по време на ковид пандемията, а сумата по приватизация е 2,5 млн. лева.

Стана ясно, че решението на Общинския съвет в града, касаещо концесия на ниското тяло на бившия партиен дом вече е в сила. Предстои да се обяви и самата процедура.

Очаква се до две седмици в града да бъдат поставени табели, които да напомнят на собствениците на домашни любимци какви са правилата при разходката им.

Сред зададените от гражданите въпроси имаше такива, касаещи безопасността на движението, събирането на отпадъците и чистотата в града и селата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене