Общината в Дупница спечели проект за подпомагане на ефективното изпълнение на Програма „Развитие на регионите“

Община Дупница спечели проект „Техническа помощ за Община Дупница за ефективно и ефикасно изпълнение на Програма „Развитие на регионите“, съобщиха от общинския пресцентър.

Проектното предложение е с продължителност 6 месеца и е на обща стойност 175 400 лв. Целта е представители на общината да вземат участие в специализирани обучения, програми за обмен на опит и добри практики, за повишаване капацитета на служителите, във връзка с предстоящия програмен период и за успешно участие в изпълнението на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Договорът между кмета Методи Чимев и Управляващия орган на ОПРР е вече сключен.

Общината в Дупница предвижда и закупуване, и доставка на компютри (хардуер и софтуер) и ИТ оборудване, за обезпечаване на работата на структури и отделни лица, отговорни за подготовка и изпълнение на проектите по програмата.

Повишаването на нивото на образованието и обучението на служителите на Община Дупница е продиктувано от конкуренцията в икономически и социален аспект при усвояване на финансов ресурс и в национален мащаб, и на ниво ЕС, уточниха пред БТА от общината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене