Песента „И ангелите плачат“ на Мария Гогушева от Петрич спечели втора награда на конкурса „Бургас и морето“ 2023

Песента „И ангелите плачат“ в изпълнение на Мария Гогушева от Петрич спечели втора награда на конкурса „Бургас и морето“, съобщиха организаторите. Текстът е на Иван Тенев, а музиката и аранжимента са на Светослав Лобошки.

„Емоцията беше невероятна и всъщност песента „И ангелите плачат“ спечели второто място и на журито, и на публиката. Тръгвам си с усмивка и с нови приятели“, каза за БТА Мария Гогушева.

Изпълнителката разказа, че се занимава с музика повече от 15 години, като 10 от тях е била част от вокално студио „Сгушена звездица“ в Петрич с ръководител Таня Точева. „Музиката винаги е била всичко за мен. Тази емоция не може да се замени с нищо друго.“

Гогушева е завършила бакалавърска степен в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград с ръководител Орлин Горанов. Предстои да запише магистратура „Музикална педагогика“. Тя разказа, че в момента усилено се занимава с музикалната си кариера и подготвя нови проекти. Скоро време обмисля да изненада аудиторията си и с книга, тъй като пише поезия.

Подготовката за конкурса е отнела около 2 месеца, а към песента има записано и видео. „Всяка една изява за мен е предизвикателство и това ме прави безкрайно щастлива“, каза още изпълнителката.

Композиторът Светослав Лобошки разказа за БТА, че е получил от Иван Тенев няколко текста, но веднага се е спрял на „И ангелите плачат“. Търсил е по-шлагерно мелодично звучене, тъй като и текстът е предполагал такава музика, разказа още той.

„Самото присъствие на тази сцена за нея е голям успех“, каза още Лобошки. Преди години Мария Гогушева отново е участвала в същия конкурс и е спечелила награда, допълни той.

„Много хора я разпознават вече, а в Бургас, смея да твърдя, че много хора я харесват и обичат. Харесват нейните изпълнения“, каза още Лобошки.

Композиторът каза още, че се надява тази награда да бъде трамплин за по-сериозни успехи.

Над 40 песни са кандидатствали за участие в конкурса „Бургас и морето 2023“, от които комисия е избрала 11 за финалната част на конкурса.

Това е 40-ото издание на Националния конкурс за песен „Бургас и морето“, който тази година отбелязва 50 години от първото си провеждане.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене