ПРИКЛЮЧИ ХХ МЕЖДУНАРОДНА ОЛИМПИАДА ПО ЛИНГВИСТИКА В БАНСКО

При изключително добра организация, невероятни емоции и на най-високо интелектуално ниво, след 7 незабравими дни, в Банско приключи ХХ-та Юбилейна олимпиада по лингвистика. 205 младежи от близо 40 държави се радваха на лятото и на приятелството и мериха сили на полето на знанието, разума, логиката и бързината на мисълта. Банско беше територия, където нямаше значение кой от коя държава е, а беше важна когнитивната способност на участниците и тяхната толерантност и добронамереност.

Според броя на събраните точки от решенията на лингвистичните задачи, журито присъди 12 златни медала, 24 сребърни и 32 бронзови медала, а 29 участника получиха почетни грамоти.
Най-добрите български ученици по лингвистика спечелиха 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал, както и 1 почетна грамота, съобщават от Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. Константин Георгиев ( 12 клас, МГ Русе) бе отличен със златен медал и с грамота за най-добро решение на една от задачите.
В отборното класиране начело е Великобритания, следвана от САЩ, Канада, Финландия, Унгария и Полша.

Победителите бяха наградени от кмета на Община Банско Иван Кадев, Сашка Въчкова – зам.кмет, и началника на РУО Благоевград Ивайло Златанов.
Организаторите изразиха огромната си благодарност към Община Банско като съорганизатор на Олимпиадата и споделиха, че никога досега не са получавали толкова голяма помощ и подкрепа от местната власт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене