Пъстра феерия от народни хора, танци и песни зарадва вчера жители и гости на курортния град Добринище. Силен бе стартът на 12-ото издание на фолклорната поредица „Добринищко лято“. Пъстрота от носии, благозвучни народни песни и български хора от всички фолклорни области на България предлага музикалната иницатива. Началото това лято дадоха самодейните състави от петричките села Скрът, Габрене и Яворница както и певците Йордан и Мария Николови. Зрителите аплодираха дълго песните и танците на изпълнителите от Подгорието.

Всяка съботна вечер сцената на площада в Добринище ще прелива от прекрасни песни и танци. Финалът ще е на 9 септември. На сцената ще се изявят ансамбли от различни фолклорни области на България и чужбина. Всички те ще предложат най-доброто от фолклорната традиция на своите региони.
Музикалното „Добринищко лято“ превръща курорта, прочут с минералните си извори, в привлекателна туристическа дестинация. Идеята за поредица от концерти успя да се превърне в традиция и дългоочакван цветен празник за всички жители и гости на града в летните дни.

Събитието няма конкурсен характер, няма възрастови ограничения за участниците и привлича всички любители на българския фолклор.

Добринищко лято-2023 (2)

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене