Вълкосел ще има модерен футболен стадион, ремонтът започва съвсем скоро

Общинският съвет в Сатовча приближи още повече жителите на село Вълкосел до мечтата им да имат модерен футболен стадион. Местният парламент упълномощи кмета Арбен Мименов да подпише запис на заповед в полза на възложителя на проекта – Министерството на младежта и спорта, в размер на 495 870,62 лева без ДДС /595 044,74 лева с ДДС/. Тази сума обезпечава на 100 % стойността на подписания договор за финансово подпомагане на одобрения проект, изготвен от Община Сатовча.

Парите ще се изразходват за ремонт на съблекалнята край игрището, за монтаж на нови скамейки, на дренажна и оросителна система, за направата на подпорна и оградна стена към футболния терен в урегулиран поземлен имот на село Вълкосел. Общинският съвет допуска предварителното изпълнение на настоящото решение, за да се защитят интересите на жителите на общината и да се позволи своевременно започване на строителство още през летния период. Това означава, че скоро ще започнат строително-монтажните работи. Така местният футболен отбор „Стрела“ ще играе мачовете си на стадион за чудо и приказ.

Кметът на община Сатовча трябва да подготви необходимите документи за получаване на 100% от стойността на средствата авансово.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене