Баня – Спа дестинацията в сърцето на Разложката котловина ще отбележи своя празник на 1 юли

Разложкото село Баня се готви за предстоящия „Празник на моето село“, който тази година ще бъде отбелязан на 1 юли. Ежегодна традиция е в първата събота на месец юли село Баня да чества своя празник. На 1 юли банялии ще се веселят заедно на площада, ще празнуват късмета и орисията да живеят на това райско място – обградено от три планини, надарено с лековити минерални извори и красива природа.

На 1 юли 2023 г., от 19:00 часа, на площада пред кметството ще се вият кръшни хора, народни песни ще огласят центъра на селото. Ангелогласната певица от Соня Михайлова, ще изпълни едни от най-обичаните български песни. В празничната програма ще се включат гости, приятели и самодейните състави към НЧ „Просвета-1908“, които за пореден път ще пеят и танцуват с цялото си сърце, така както само те умеят, пеейки и танцувайки, ръка за ръка, водени от любовта към родното си село Баня.

С песни и хора, с усмивка на лице, с красотата и магията на танца, с талантливите деца и самодейци ще бъде отбелязан празника в Баня.
На 30 юни 2023 г.(петък), от 17:00 часа, на Старата Турска баня, малки и големи ще могат да се включат в организираната забавна викторина с балони под надслов „Отгатни и обикни Баня“. Всеки, който желае да се включи във викторината трябва да заяви участие в читалището или на телефон: 0898772821, до 28 юни 2023г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене