ОБЩИНА САНДАНСКИ ВНЕСЕ В МРРБ ДВА ВАЖНИ ПРОЕКТА

Община Сандански изготви и внесе за финансиране в Министерство на регионалното развитие и благоустройството два важни технически проекта за подобряване на градската, пътна и техническа инфраструктура.
Внесените два проекта: път – „Южна дъга“ и ул. „Шипка“ (продължение на ул. „Пирин“), са с одобрена техническа документация и издадени разрешения за строеж.

Доизграждането на обект – път „Южна дъга“, град Сандански е важно и наложително, с оглед осигуряване на лесен и удобен транспортен достъп от ул. „Стефан Стамболов“ (Околовръстен път) до кв. „Изгрев“. Общата дължина на пътния участък е 881 метра. Проектът включва:
– изграждане на водопровод и канализация;
– бетонова пътна настилка;
– защитни пътни съоръжения (мантинели);
– улично LED осветление.
Общата стойност за довършването на път „Южна дъга“ е 1 169 350, 14 лв. с ДДС.

Вторият внесен проект е за изграждане на улица „Шипка“. Тя е продължението на ул. „Пирин“ и е пътната връзка с ул. „Надежда“ в непосредствена близост до Спортно училище „Пейо Яворов“.
Общата дължина на новопроектираната улица е 260 метра. Проектът включва:
– изграждане на водопровод и канализация;
– асфалтова пътна настилка;
– тротоарни площи.
Общата стойност на проекта е 430 230, 87 лв. с ДДС.
Реализацията на двата пътни и инфраструктурни обекта е необходимо, с оглед по-добрата и ефективна мобилна свързаност в кварталите на град Сандански. Това ще създаде по – удобен транспортен достъп за живущите в тях, а съответно ще облекчи и автомобилния трафик в централната градска зона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене