Ултрасите на „Пирин“-Благоевград в протестна готовност

Ултрасите на ФК „Пирин“ обявиха протестна готовност, след като през вчерашния ден стана ясно, че потенциалният нов собственик на тима „отлага“ придобиването на акциите на тима до лятото.

В страницата си във Фейсбук футболните запалянковци поставиха ултиматум към кмета на Община Благоевград Илко Стоянов и управителя на ОФК „Пирин“ Атанас Дафинов в срок до 6 април да им дадат отговори на въпроси, касаещи бъдещето на отбора в противен случай ще предприемат радикални действия, включително и протест пред сградата на общината.

В своята позиция те пишат:

„Ние привържениците на Пирин сме силно обезпокоени и крайно изнервени от случващото се около нашият любим клуб и ситуацията с лиценза за професионален футбол, както и бъдещето на Пирин.

Настояваме за директни и конкретни отговори на следните въпроси:

1. След като пропадна сделката с потенциалните инвеститори, какъв е план Б на Общината за спасението на Пирин, какъвто кметът обяви, че има на сесията от миналата седмица, а няколко седмици преди това заяви, че Общината няма финансова възможност да издържа клуба ?

2. Как Общината ще гарантира финансите на клуба до края на сезона, а и в бъдеще, особено след изборите ?

3. Защо екипът, който доведе нов кандидат инвеститор (инвеститор с екип от сериозни хора, които имаха интерес от месеци) и работи в трудни условия за запазването на клуба бе освободен от длъжност с лека ръка ?

Не на последно място крайно несъгласни сме Пирин да се управлява от хора нямащи нищо общо с клуба исторически, недоказани в професионално отношение и назначаването на нови такива. Хора, в които никога не е туптяло “зелено“ сърце !

Ако в срок до 06.04.2023 не получим точни и конкретни отговори и не видим реални действия по посочените проблеми сме готови за крайни и радикални действия – включително протести пред сградата на Общината. Цялата зелена общественост е обединена по тези въпроси, така както се обединихме и направихме празника за 100 години Пирин!“

Към този момент все още няма официална позиция от общинското ръководство във връзка със запитванията, поставени от феновете на отбора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене