Богдан Боцев: Социалните работници помагат на най-уязвимата част от нашето общество

„Днес бих искал да поздравя всички онези всеотдайни мъже и жени, които упражняват професията социален работник. Поводът е Световния ден на социалната работа, който се отбелязва днес като празник на социалните работници“, това каза кандидът за народен представител от листата на „БСП за България“ в Благоевградска област Богдан Боцев по време на среща с работещи в един от социалните домове в гр. Гоце Делчев. По думите му, социалните работници са хората, които помагат на най-уязвимата част от нашето общество. Техният неуморен, всеотдаен труд и професионализъм даряват надежда и осигуряват достоен живот на хората в неравностойно положение.

„В община Гоце Делчев можем да сме горди от факта, че предлагаме изключително голям брой социални услуги – общо 15, като половината от тях са от резидентен тип /24 часова услуга/. За този огромен брой потребители, които ползват почасова, дневна или постоянна помощ, се грижат едни наистина неуморни и всеотдайни хора, които заслужават нашата искрена благодарност и уважение.“, каза още Богдан Боцев.

По повод днешния празник, той изпрати поздравителни адреси до всички социални домове и институции на територията на община Гоце Делчев. В тях той изразява своята дълбока признателност за упоритостта, постоянството и усърдието, с които социалните работници упражняват своята благородна и хуманна професия!

Кандидатът за народен представител Богдан Боцев проведе днес много ползотворна среща в Дневния център за деца с увреждания, както и за пълнолетни лица с увреждания в гр. Гоце Делчев. Освен искрена благодарност и признателност за труда на работещите там, той направи и скромен подарък за институцията, който ще бъде необходим при работата им с деца.
„Поговорихме си за всичко онова, което е направено и най-вече, което трябва да се направи в социалната сфера. Като представител на най-социалната партия БСП добре разбирам колко е важна тяхната работа за хората в нужда и техните семейства. В нашата предизборна програма са заложени редица мерки в социалната сфера, които ще допринесат за предоставянето на по-добри и качествени социални услуги на нуждаещите се“, категоричен бе Богдан Боцев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене