Андрей Новаков се срещна с Шимон Перес в Израел

„Снимка и среща за цял живот“. Така определи срещата си с удостоения с Нобелова награда за мир Шимон Перес, българският евродепутат Андрей Новаков. Младият политик е в Израел по покана на списания „Форбс“, което събира отличените от цял свят в класацията „30 под 30“.

„Щастлив съм да срещна останалите лауреати не само от категория „Политика“, но и най-успешните предприемачи на планетата. Нямам търпение за вдъхновяващата реч на Шимон Перес“, това сподели Новаков при заминаването му за Израел.

„Нашето поколение политици беше плод на историята. Вашето трябва да я създава“, това пък е цитатът на Шимон Перес, който Андрей  Новаков е споделил във фейсбук профила си, след срещата си с бележития политик.

Ден преди срещата си с Шимон Перес , Новаков бе гост на българската общност в Израел.

„Няколко хиляди пяхме „Мила родино“ в зала „Яфо“. Музиката изпълни лично кметът на Тел Авив. По покана на посланик Михайлов присъствах на концерт на българската общност тук. Беше много специален момент за мен да видя толкова милеещи за България хора, толкова далеч от вкъщи. Още по-приятно ми стана, когато ми споделиха, че с радост се връщат в родината и забелязват развитието й в момента. Силно впечатление им е направила положителната среща с премиера Бойко Борисов преди няколко седмици“, написа още Новаков.

 

Андрей Новаков е възпитаник на ЮЗУ „Неофит Рилски“. През 2011 година е избран за заместник-председател на най-голямата студентска организация в Европа, тази на Европейските студенти демократи (European Democrat Students), а през 2012 е единственият зам.-председател, преизбран на поста си. От 2011 до 2014 година работи като експерт „Връзки с обществеността“ в община Благоевград.

Новаков е най-младият член на Европейския парламент. Той е член на Комисията по регионално развитие и заместник-член в Комисията по бюджети и Комисията по контрол на бюджетите. На 4 юни 2015 г. е избран за съпредседател на Комисията по устойчиво развитие към ЕвроЛат. Андрей Новаков беше избран и в класацията на списание Форбс „30 под 30“ за най-успешни млади хора в категория „Политика“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене