Васка Алмишева от Гоце Делчев записа песента „Покаяние“ ден преди трусовете в съседна Турция

Преподавателката по анжлийски Васка Алмишева, която е и истински деховен будител от Гоце Делчев прекара 5 дневната „Ученическа ваканция“ с екипа си в Кипър, където специално замина, за да запише 8 нови християнски песни. Това стана точно преди жестоките трусове в съседна Турция, където загинаха над 5 000 души и милиони се питат: „Защо Господи, защо?

 

 

„Покаянието е основното и важно нещо, с което се връщаме при Бога и се приближаваме при Бога непрекъснато, Той ни очиства от греха, това е първата стъпка, за да се заличат греховете ни! Трябва покаяние, това каза Исус, апостол Петър, апостол Стефан, Йоан Кръстител, това е призива и към нас, защото всички, всички сме много, много грешни, но кръвта на Исус ни измива от всеки грях, само неговата кръв ни спасява, очиства, освежава, освобождава от всеки проблем! Опитайте! Сам Господ даде живота си за нас, за да ни върне вечния живот.“- твъди Васка Алмишева от град Гоце Делчев.

 

 

Песента й, може би, е отговор на част от трудните въпроси, а също и израз на голямо съчувствие към безпрецедентните трагедии в живота:

 

 

 

 

Много хора днес в серията жестоки земетресения се питат, турците и сирийците ли са най- грешните хора, не са ли те, които по пет пъти се молят, дават десятък, строят, работят…, украинците ли?

Този въпрос много напомня на събития от преди 2 000 години, тогава хората директно са попитали Господ Исус Христос, единственият Спасител:

„В същото време присъстваха някои, които известиха на Исус за галилеяните, чиято кръв Пилат смесил с жертвите им.

И Той им отговори: Мислите ли, че тези галилеяни са били най-грешни измежду всички галилеяни, понеже са пострадали така?

Казвам ви: Не; но ако не се покаете, всички така ще загинете.

Коментар от Уилиям Макдоналд за Лука 13:3:

Тринайсета глава продължава да развива тази обща тема и макар че като цяло тя се отнася за израелския народ, принципите ѝ могат да се приложат и за всеки човек поотделно. В основата на разговора, който следва, стоят две национални трагедии. Едната е свързана с убийството на хора от Галилея, дошли в Ерусалим на поклонение. Пилат, управителят на Юдея, бил издал заповед за тяхното убийство по време на жертвоприношенията. Повече подробности за това зверство не са известни. Предполага се, че жертвите са били евреи, които са живеели Галилея. Евреите в Ерусалим вероятно са живеели под измамното Впечатление, че тези галилейци са били извършили ужасни грехове, заради които Бог ги е наказал със смърт. Господ Исус им казва, че това е грешка, като добавя предупреждението, което се отнася до целия еврейски народ, че ако не се покаят, всички ще загинат така.“

Тези и още много важни стихове, родиха в сърцето ми тази песен, каза Васка Алмишева за песента „Покаяние“

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене