Благоевград се включи в кампанията „Подари Великденски обяд на пенсионер в нужда”

110429-blagotvoritelnost-momicheta

Благоевградчани се включиха  в националната кампания „Подари Великденски обяд на пенсионер в нужда”. Идеята е всеки да дари толкова средства, колкото има възможност. Със събраните пари ще бъдат закупени козунаци, агнешко месо и ориз за Великденската трапеза на пенсионери в нужда. Мотори на акцията в Благоевград се две момчета – Илияна Влахова и Жанет Ташева.

„В момента събираме само средства, защото когато се събират продукти става объркване. В четвъртък ще предадем козунаците, като с директорката на Социален патронаж вече сме се разбрали за 300 броя козунаци, които ние  сме поръчали в една фирма и ще бъдат доставени на Велики четвъртък. Оризът и агнешкото ще бъдат предадени на социален патронаж в събота сутрин за да може продуктите да стигнат до пенсионери в нужда навръх Великден“, каза една от организаторките – благоевградчанката Илияна Влахова.

 

Организаторите подчертават, че начинанието е в подкрепа на българския пенсионер, демонстрация на уважение и съпричастност към тежката им съдба. Средствата се събират до 9 април.

„Всеки който иска да дари средства, може да се свърже с нас на фейсбук страницата на кампанията „Подари Великденски обяд на пенсионерите в нужда в Благоевград” или на телефон  – 0893 797 474“, уточни Илияна Влахова.

 

Ако някой има съмнения как ще бъдат изразходвани средствата младите момичета призовават да дойде на  9 април в 08.00 часа в сградата на социалния патронаж до 8-о СОУ, където ще бъдат доставени всички козунаци. Те, както и месото и ориза, ще бъдат разпределени от Социалния патронаж в града, сред най-нуждаещите се потребители, обясняват още организаторките в Благоевград.

Преди няколко месеца момичетата се включиха и в инициативата „Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда”. Тогава в Благоевград бяха събрани 1200 лв. С които бяха закупени продукти за повече от 80 пенсионери в града.

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене