Топ Преса: Любен Татарски с до три обвинения и на крачка от затвора!

изтеглен файл

Сакатлък да стане областен управител! Фирма, близка до бившия разложки депутат от ГЕРБ, посредничи на чужденци да инвестират в бъдещия проект „Кулиното“

Ще влезе ли Любен Татарски в за­твора? След като вече е без имунитет, бившият разложки депутат Любен Татарски отново става мишена на прокуратурата и следствието. Докато търкаше седалката на депутатската катедра, всички сигнали срещу него бяха замразени заради депутатския му имунитет.

Невероятно, но факт – Татарски вече не е депутат!

Бърза репортерска проверка из следствията на Югозапада и в столи­цата установи, че срещу разложкия феодал, както го наричат част от съ­гражданите му, се водят три сериозни разследвания.

Едното от тях е за продаж­бата за жълти стотинки на терен за строеж на голф игрище, подаден от фиктивно НПО, по сигнал на заклетия враг на Татарски от Разлог адв. Силвана Далова. Другите две разследвания, по които има събрани томове информация, са разследване за корупция, търговия с влияние и укриване на данъци. Едно от тях по сигнал на Яне  Янев, като председател на Комисията за борба с корупцията по високите ета­жи на властта.

Следователите са категорични – има наличие на извършени престъпления в особено големи размери. Вече няма законова пречка да се работи по въ­просните дела и ние от „Топ Преса“ сме уверени, че работата по тях е продъл­жила още в дните след като 42-рото народно събрание преустанови своята дейност.

С големи усилия се свързахме с г-н Любен Татарски на мобилния му те­лефон, който ни заяви следното по темата: „За голямо ваше съжаление ще ви разочаровам, защото нищо от така споменатите разследвания няма да излезе. Всичко е фалш и опи­ти на болни хора да опетнят името ми с лъжливи тези и изкривени факти. Нямам никакви притеснения и не очаквам развитие срещу мен от страна на институциите.

На въпроса ни защо беше изхвърлен от листата на ГЕРБ за депутати, Татарски отказа какъвто и да е коментар.

Междувременно, продъл­жават опитите му да лобира в своя полза пред ръковод­ството на ПП ГЕРБ да бъде назначен за областен управител на област Благоевград, уверяват ни вътрешни. Шансовете му не са намалели и нищо чудно, след съставяне на правителство, името му да блесне като новия губернатор на Благоевград. Ако до това време някой от разследващи­те дръзне да си свърши ра­ботите, както обещават, шан­совете за това назначение рязко ще намалеят.

Доказателство за това, че Татарски няма притеснения обаче е информация, която получихме броени часове преди публикуване на настоящата статия, а тя е, че чрез фирма, близка до него – „МАУНТИНС ПРОПЪРТИ БГ“ ЕООД, Татарски продължава да лобира за реализиране на следващия си проект „Кулиното“, а въпросната фирма се опитва да продава имоти от терена, където се планува да се реализира мащабният ту­ристически проект, който се намира в близост до „мърт­вия“ град „Бетоловото“ неда­лече от град Разлог.

Въпросните имоти Татар­ски придоби чрез свои под­ставени фирми и лица, купи ги за жълти стотинки от дър­жавата и след това започна да работи и осветли схемата си „Кулиното“. В това, разби­ра се, няма нищо лошо, освен чисто моралните ни съжде­ния.

Предвид факта обаче, че алчността на Любен Татар­ски е способна да развали и най-добрата схема, както на­прави с гореспоменатия про­ект „Бетоловото“, у нас устава едно на ум.

Продължаваме да следим какво се случва около съм­нителната „кариера“ на г-н Татараски, който сам се пре­върна в една от постоянните ни теми, които разработваме заради съмнителната му ра­бота, съмненията за извършени престъпления и косвеното доказателство за всичко това – изхвърлянето му от листата на ГЕРБ, а това от своя страна е и пряко доказател­ство за личния му провал като народен представител и председател на Комисията за регионално развитие към парламента.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене