Важно за хората с увреждания с право на безплатни винетки

270 заявления-декларации за безплатна електронна винетка са подадени от началото на годината досега в Дирекция „Социално подпомагане“ Благоевград.

„Около 730 лица трябва да подадат заявленията си до края на януари“, каза Мими Велчева, началник отдел „Индивидуална оценка на хората с увреждания и социални услуги“ в ДСП – Благоевград.

Право на безплатния електронен стикер имат хората с над 50 на сто намалена работоспособност, както и семействата, които отглеждат деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст.

„Срокът на голяма част от годишните е-винетки изтича в началото на 2023 г.“, припомни още експертът.

Препоръчително е новото заявление да бъде подадено от 5 до 7 дни преди изтичане на срока на действащата е-винетка. То може да се подаде в Центъра за информация и услуги на ДСП Благоевград, който се намира на партера в сградата на Община Благоевград, както и в изнесената приемна на ул.“Полк. Дрангов“ № 37 в Благоевград.

Валидността на стикера може да се провери на интернет страницата на Агенцията за социално подпомагане https://www.asp.government.bg/ в раздел „Проверка на издадена електронна винетка“ чрез страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“.

През 2022 г. за общините Благоевград, Симитли и Кресна са отпуснати 2550 безплатни електронни винетки.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене