Превенцията от насилие дискутират в Благоевград

Информационен семинар и дискусия по повод превенцията от насилие ще се проведе в община Благоевград от 14 часа. Проектът, по който се реализира срещата, се нарича „Опознай се навреме“ и се изпълнява със средства от Фонда в подкрепа на организации, работещи с жени и деца, преживели насилие на фондация BCause.

На събитието днес участие ще вземат юристи, психолози, социални работници, представители на полицията, здравни медиатори и други доставчици на услуги, които се очаква да са по-близо до ежедневието на хората.

„Осъзнай се навреме“ е инициатива, насочена към повишаване на информираността, превенцията и защитата на по-уязвимите лица в обществото, тези, които заради икономически затруднения, социална изолация, по-ниско ниво на образование или други затруднения са по-уязмиви да потърсят помощ от институции или да намерят сили да се отърват от домашно насилие.
Фондация АМЕ и екип от адвокати, специализирани в областта на семейното право и защита от домашно насилие, ще предоставят и безплатни юридически консултации.

След края на семинара, присъстващите ще имат възможност за такава безплатна консултация и с адвокат Маряна Борисова и нейния екип.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене