Банско влага 750 хил.лв. от подмяна на уличното осветление

725 000 лв. за нова система за осветление дава община Банско. Със средствата ще се подменят улични лампи и декоративни осветителни тела. Освен това ще се закупи система за контрол, която ще управлява осветлението. За смяна са заложени 1486 улични осветители, като на тяхно място ще се сложат нови енергийно-ефективни светодиодни, ще се обновят 111 декоративни LED фенери, 100 единични стълбове за лампи и преработка на 272 двойни в единични.

Предвижда се подмяната на съществуващите осветители с LED. Новите лампи ще се закачат за нова система за контрол и наблюдение на уличното осветление. Тя ще позволява автоматично включване и изключване. Ще докладва при нерегламентирано включване към уличното осветление, ще отчита потребената електрическа енергия. Също така ще позволява енергиен мениджмънт чрез планиране и оптимизиране на работата по поддръжка на осветителните уреди. Тя ще се закупи със софтуерен лиценз за не по -малко от 60 месеца.

От общината очакват също не по- малко от 60 месеца гаранция на осветителите и декоративните фенери. До момента оферти са подали три обединения „ГиД електро груп“, ДЗЗД Обединение Филкаб- Инженеринг и „Новател“. От общината все още не са обявили ценовите оферти на кандидатите.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене