Кандидатът за народен представител Богдан Боцев и ръководството на община Гоце Делчев уважиха празника на дневен център „Символ на любовта“ в града

В деня на вярата, надеждата и любовта, отбелязаха 15-та годишнина на Дневен център „Символ на любовта“ в гр. Гоце Делчев. „Като част от екипа на кмета на община Гоце Делчев, сме работили активно и сме подкрепяли по всякакъв начин децата и възрастните хора с увреждания. Затова, заедно с нашите партньори от Германия, направихме всичко по силите си, за да отвори врати този център за подкрепа на деца в неравностойно положение. Днес всички сме щастливи, че го има и сме доволни от услугите, които се предлагат на потребителите в центъра“, коментира каниддат-депутатът от „БСП за България“ Богдан Боцев.

След като се възползваха от деня на отворените врати и разгледаха новостите в център „Символ на любовта“, заедно с кмета Владимир Москов, заместник-кмета Саид Иброш и председателя на Общинския съвет Димитър Балтаджиев, беше проведена работна среща с ръководството на центъра в лицето на Йост Щалшмид – председател на Управителния съвет на Фондация „Символ на любовта“ и Емилия Панделиева, която заедно с екипа на центъра работят всеотдайно и осигуряват най-добрите грижи за своите потребители! „Сърдечни благодарности за техния неуморен труд и отдадеността им!“, каза още младият политик Богдан Боцев.

По време на работната среща са обсъдени идеи за създаване на хоспис за долекуване на трудно подвижни пациенти и обучаване на медицински специалисти, които да полагат грижи за такива пациенти. Обсъдено е също бъдещо партньорство по проект за закупуване на колоноскоп и осигуряване на специалисти за скриининг на хората в региона за ранно откриване на рак на дебелото черво. „Вярвам, че ще успеем да реализираме тези съвместни проекти“, обобщи г-н Боцев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене