Гоце Делчев бавно се възстановява след бурята, щетите са огромни

Бурята, която се разрази вчера вечерта в Гоцеделчевско нанесе сериозни щети по инфраструктурата. СилТната буря бе изключително мощна и изкорени дървета, разруши покриви, а вследствие на наводнените улици пострада и асфалтовата настилка.. При падането на дърветата са се скъсали жици на електропроводите и на много места в Гоце Делчев за по няколко часа нямаше ток. Към момента електрозахранването в града е възстановено, но заради Аварирал електропровод няма ток в района около улиците Вихрен, Преспа и др. Очаква се до час проблема да бъде разрешен.

Към момента ток няма ив село Добротино ток все още няма.

За щастие няма пострадали или бедстващи хора.

Ураганният вятър, гръмотевиците и светкавиците, които се разразиха снощи изкорениха много дървета в Градския парк, района на болницата, по река Градска, около пазара и на много други места. Изкоренени са близо 20 дървета в Градския парк, както и 100-годишното дърво в близост  до Младежкия дом. Бурята не пожали и павилионите и увеселителните съоръжения, разположени за традиционния панаир в града. Наводнени са и приземните етажи на къщи, но екипи на пожарната в града са реагирали своевременно на подадените сигнали и е започнало отводняване на сградите.

“Има съборени много дървета, и то многогодишни, стари дървета в Гоце Делчев. Най-много са пораженията в парка. Има съборени керемиди, покриви и наводнени сгради, но не са опасност за хората. Снощи до късно заедно с аварийния отряд, който е към общината, и с пожарната успяхме да се справим. Почистваме. Днес ще продължим“, каза за БНР кметът Владимир Москов. ‚Най-важното е, че няма пострадали хора. Ще се справим със ситуацията, не се налага обявяване на бедствие. В много добра комуникация сме с останалите институции, с които заедно отстраняваме последствията от нанесените щети”, посочи още кметът на община Гоце Делчев.

В момента продължаваме почистването и на парка, и на улиците в града от падналите дървета и клони.

През целия ден екипи на Гражданска защита и общински работници ще останат на място в градския парк, за да разчистят алеите от падналите клони и дървета.

Предстои уточняване на размера на щетите.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене