Ужас! Минералната вода в Огняново губи качествата си, фактът се крие умишлено

31Незаконното сондиране, пълната анархия около изборите и концесиите на минерална вода в гърменското село Огняново, осакатява туризма и балнеолечението на региона, заради факта, че минералната вода, която от години извира в курортното селце, намалява своите качества и в химичния си състав, и в топлината.

За никого не е тайна, че с всяка изминала година минералният благодат намалява своите качества, дебит и топлина, но по темата се мълчи, коментират пред информационна агенция toppresa.com огняновалии, възмутени от факта, че на тях все се налага да ползват друга вода, а някои богопомазани феодали ползват ресурсите, дадени от природата незаконно, без никой да ги санкционира. На това ние от местните медии даваме гласност от години насам, но всеки се прави на ни чул, ни видял…

Ако тази негативна тенденция се запази, до няколко години минералната вода – тази, с която е известно цяло Огняново, ще е само мит и топъл спомен, дават мнение по темата експерти. Ще дойде време тези хотелиери, които сега се пъчат, че я ползват без пари, да си внасят минерална вода от вън и да я пълнят обикновено с химия, лъжейки клиентите си, че това е истинската минерална вода на село Огняново. Някои от експертите даже са на мнение, че е прекалено късно дори и за говорене, защото с презастрояването на селото процесът е необратим и не подлежи на контрол от каквато и да е институция. Огняново е обречено!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене