Методи Байрактарски и Супермаркет СТОМИ стартираха кампания за събиране на средства за лечението на Матео

Днес Методи Байрактарски – зам.-председател на редакционния съвет на Топ Преса се срещна с родителите на Матео Фроликов, който бе диагностициран с Детски аутизъм. Бяха поставени три кутии в които клиентите на супермаркет СТОМИ могат да дарят средства за лечението на Матео. Необходимата сума за терапията е 40 000 (четиридесет хиляди) евро, която е непосилна за младото семейство. Това е поредната кампания, която Байрактарски и супермаркет СТОМИ правят в подкрепа на нуждаещи се хора.

Ето какво написа в личният си профил Лили, майката на Матео:

Здравейте,
Пиша следващите редове с голяма надежда и болка. Надежда и болка на една майка. Няколко реда, за които събирам смелост от известно време насам.
Това е Матео. Моят син, моята гордост. Моята радост и тревога.
Миналата година, Матео беше диагностициран с Детски аутизъм. Диагноза, която промени нашият живот и все още не мога да проумея думите, чути в лекарския кабинет. От този момент насам, започна и нашият кошмар. Най-болезненото е да гледаш как с очички детето ти се опитва да каже нещо, защото той самият не може да го изрече. Дори не мога да опиша с думи какво изпитва една майка, когато гледа как най-милото й се самонаранява, когато си удри главичката или се хапе. В същото време си безсилен, защото намесата ти може да доведе до още по-тежки последици. Най-тежкото е не диагнозата, а автоагресията.
Ежедневиедневието на Матео е различно от това на другите деца. Неговото минава в прегледи, изследвания, логопеди, детски центрове, лекарства, диети и много други терапии. През последните месеци направихме всичко възможно и взехме най-различни мнения от специалисти. Към момента, най-ефективната терапия е с вливания на стволови клетки в Лив Хоспитъл, Инстанбул. За съжаление, необходимата сума от 40 000 (четиридесет хиляди) евро за терапията е непосилна за нашето семейство. От друга страна, лекарите дават големи надежди след терапията Матео да може да води нормално детство.
Мястото на децата не е в болниците или в постоянни изследвания. Тяхното място е на детската площадка.
И затова се обръщам към вас с огромна молба и цялата си надежда за помощ. Помогнете на едно дете да води нормално детство, да може да си играе с другите деца, да си обуе само чорапките и да се храни нормално. Помогнете и на мен да чуя най-хубавата дума на света – Мамо!

Можете да помогнете със сърцето си по следните начини:

С директен превод на дарителската сметка на Матео Иванов Фроликов:

IBAN: BG04UBBS80021032818550
BIC: UBBSBGSF
ОББ клон Благоевград, ул. Георги Измирлиев 7
Revolut: LT20 3250 0358 9214 1857
BIC: REVOLT21

Телефон: 0882074960 ( по-лесно е с телефонен номер)

През следващата седмица ще бъдат поставени и дарителски кутии в различни търговски обекти в Благоевград, Дупница, Сандански, Петрич.
Ако нямате възможност да помогнете, то поне споделете поста, за да достигне до повече добри хора! Сигурна съм, че ще се справим заедно!

#подайръканаматео

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене