Мустафа Карадайъ на 24 май: Да благодарим на учителите, които палят искрата на знанието в нашите деца

Днес, в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност,  трябва преди всичко да благодарим на учителите, които палят искрата на знанието в нашите деца. Те са новите просветители! Поклон! Това написа във Фейсбук лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в специалния си поздрав за 24 май.

Ето посланието на Мустафа Карадайъ, председател на ДПС:

От свое име и от името на ДПС поздравявам всички български граждани с Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В този ден, когато се прекланяме пред делото на светите братя Кирил и Методий, трябва преди всичко да благодарим на учителите, които палят искрата на знанието в нашите деца. Те са новите просветители! Поклон!

Днес, благодарение на кирилицата, България се простира на 5 континента, защото чрез нея милионите ни сънародници зад граница са отнесли частица от Родината по всички краища на света.

В тревожните времена, когато на крачка от нас има война, все повече се убеждаваме, че словото трябва освен да вдъхновява и да убеждава, защото то е най-силното оръжие на мира.

Мъдростта и светлината на 24 май ни показват, че когато има жажда за знания и любов към изкуството и духовността, надеждата за напредък не угасва. И в заедност можем да продължим по своя път към „светли бъднини“!

Честит празник!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене