Гоце живее в сърцето и душата на всеки един, който се чувства истински българин. Само продажниците ги е страх от него. Сами преценете какви са теези които днес го "забраняват". 

Политически некоректно ли е да се говори за 119 години от гибелта на Гоце Делчев?

Нито една национална медия не отрази годишнината от гибелта на революционера Гоце Делчев. Нито дума, нито ред. По ключова дума в интерент може да се отрие само новината, че президента е поздравил ансабъл „Гоце Делчев“ по случай 75- тата им годишнина. Не знаем какво да кажем!!! Потресени сме! 

„България използва Гоце Делчев, за да отрече отново Македония – под това заглавие македонската телевизия „Телма“ коментира състоялата се в сряда в София Национална конференция „Европейска перспектива за добросъседските отношения между Република България и Република Северна Македония“ под патронажа на президента Румен Радев. Докато в България  в чест на Гоце Делчев се повтаряха българските червени линии относно Северна Македония, а именно, че „Пътят на Скопие към ЕС няма как да заобиколи София“, и се повтаряха тезите за измислената от югославския режим македонска нация от ръководителя на българския екип в съвместната Историческа комисия Ангел Димитров, македонските политици се бяха разтичали по най-отдалечените места в страната, оставяйки държавния глава Стево Пендаровски да спасява честта им с полагането на цветя на гроба на Делчев, пише на сайта на телевизията.“

Това е само информацията, която върви от дни в националните медии. Всъщност, националните медии отдавна изгубиха своето признание за такива и отказаха да носят отговорност за достоверна и обективна информация. Последните години спокойно се говори за „политическата некоректност“ и щом една тема попадна под редакторска диктовка в зоната на политическата некоректност тя става неудобна и забранена. Процес на който преди години му викаха „автоцензура“, а сега е облечено в новите думи и термини.

Да ама Гоце не е „политическа некоректност“ и не може с лекота да бъде „изчегъртан“ от новата модерна податлива политика. Ние от Топ Преса сме убедени, че това е временен процес. Временен, досущ като днешните управляващи, които забраняват истината, щом не е в интерес на политическата им посока. Вие сериозно ли смятате че като забраните на подчинените ви редактори в Нова, Би Ти Ви и БНТ да игнорират 119 – тата годишнина от гибелта на Гоце Делчев, това ще се отрази на народната памет? Гоце живее в сърцето и душата на всеки един, който се чувства истински българин. Само продажниците ги е страх от него. Сами преценете какви са теези които днес го „забраняват“.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене