Лее се дългоочакваният асфалт по ул. „Орлинска” в Дупница

Лее се дългоочакваният асфалт по ул. „Орлинска” в Дупница, която е затворена от ноември заради подмяната на водопровода. Днес на място работници на фирмата изпълнител са стоварили техника и работят с пълна пара, след като работата беше замряла от няколко седмици. Подредени бяха новите тротоари, а платното беше само заравнено.

В края на миналата седмица от община Дупница дадоха заявка движението по натоварената улица да бъде пуснато от днес, но работата все още продължава. Уточнено беше, че заради лошото време и ниските температури дейностите по асфалтирането са се забавили.

Работата по „Орлинска” беше препъната в края на миналата година и заради авариен ремонт на главен водопроводен клон. От общината информират, че до края на договора с фирмата изпълнител остават още 39 дни.

Както сме писали, работата по „Орлинска” е на стойност 1 850 000 лв. и се изпълнява от благоевградската фирма „Браво строй” на Димитър Янкулов. Аварийният ремонт е на стойност за 169 000 лв., които бяха отпуснати от бюджета на общината. За изпълнител беше избрана фирмата „Благоустройствени строежи на Константин Обецанов.

Заради ремонтите цялото движение е отклонено по второстепенните улици, които от общината обещават да бъдат ремонтирани, след като поеха целия трафик към „Горна махала”

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене