Васил Божков: Арестуваха Борисов след моите показания!

Бизнесменът в изгнание в Дубай Васил Божков изригна с пост в социалната мрежа след новината за ареста на експремиера Бойко Борисов. Той твърди, че акцията е в отговор на негови показания, дадени пред Европейската прокуратура.

„2 години Гешев правеше всичко възможно да отърве съратниците си, след като дадох неоспорими доказателства за най-големия рекет в историята на България .
След сигнала ми и показанията пред Европейската прокуратура от последния месец, днес най-накрая арестуваха Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова. Истината винаги излиза наяве.“, пише Божков.

От две години в прокуратурата отлежава сигнал на Васил Божков срещу четиримата арестувани. Божков, който от 2020 г. е в Дубай, за да не бъде арестуван по множество обвинения у нас, заяви неведнъж, че е плащал редовно подкупи на Борисов, за да съществува бизнесът му. Той твърди, че е платил над 60 млн. лв. на бившия премиер и финансовия му министър Владислав Горанов. Според твърденията му Борисов и Горанов са му поискали 20% от печалбата от лотарийния му бизнес в замяна на удобно за него законодателство, благодарение на което е могъл да плаща по-ниски данъци за телевизионната си лотария.

Божков спомена имената на Менда Стоянова и Севделина Арнаудова като замесени в казуса. Според него Стоянова е движила законодателните промени като шеф на комисия в Народното събрание, а Арнаудова е била посредник при предаването на парите. И четиримата замесени винаги са отричали това.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене