Не аз а шефът на фирмата Мирослав Лазаров и съпругата му – главен счетоводител в нея са истинските измамници и крадци ,аз бях работник на 900 лева заплата

Уважаема редакция на ТОП Преса , възползвам се от правото си да направя във вашата медия необходимите уточнения по повод публикуван от вас на 06.03 2012 година материал със заглавие „Ужилени с пари за пелети от дървения бос Вальо Даутев от Кочан гризнаха дървото в прокуратурата!
Готов съм да съдействам на прокуратурата с документи ,свидетели и доказателства за извършените престъпления от семейство Лазарови от София които буквално източиха фирма „Енерджи Модул“ЕООД и я докараха до пълен фалит заради кражби . Не аз а шефът на фирмата Мирослав Лазаров и съпругата му – главен счетоводител в нея са истинските измамници ,аз бях работник с 900 лева заплата и това е най- вероятната причина прокуратурата да прекрати разследването . Затова повтарям ,че съм готов да съдействам за да се докаже истината.


В интерес на истината мога да заявя че семейство Лазарови в качеството си на МОЛ са в основата на всичко което се случи в тази фирма която даваше поминък на повече от 15 човека от региона .Призовавам прокуратурата да проверят банковите сметки на Мирослав Лазаров и съпругата му ако парите все още не са прехвърлени в офшорки в чужбина .
За 7 години Мирослав Лазаров който бе Материално отговорно лице заедно със съпругата му която пък беше главен счетоводител в „Енерджи Модул „ЕООД източиха над 7000 000 лева . Когато установих липсите и натрупаните проблеми и задължения докладвах на собственика на фирмата и всичко бе установено след направени проверки и ревизии . Когато напуснах фирмата бе чиста и без задължения . Именно тази моя намеса взриви Мирослав Лазаров който реши да измие ръцете и сурата си с мен но не му се получи тъй като прокуратурата спря разследването .
По вина на Лазаров за няколко месеца се натрупаха нови задължения към доставчици на дърва и машини За достоверност на казаното по- горе веднага споменавам следните фирми които и до ден днешен чакат да получат парите си а именно: „Атиджам ООД с. Буково общ. Гоце Делчев 7000 лева,“МАГ“ Бобовдол 29 000лева,“Триера“ ООД 2 500 лева ,“Чала Лес“ ЕООД с. Брезница общ. Гоце Делчев-13 000лева , Пернишка фирма на която в момента не мога да се сетя за името 20 000 лева . На 15-те работници дължи по 3000 лева .
Именно Мирослав Лазаров ощети държавата с над 200 000 лева за продадени на черно пелети в размер на 3, 350 тона за близо 1 милион лева . Цялата тази продукция е продадена по негово нареждане. Без негово знание от фабриката не е даден и 1 килограм пелети и за всичко се пази и има документация и свидетели. Работниците всички бяха назначени на минималната работна заплата като получаваха на ръка остатъка до 1500 лева или доплащанията от минималната работна заплата до сумата от 1500 лева се даваха на ръка под масата. Доплащанията на заплатите се покриваха изцяло от продажбите на пелети на черно които продажби се осъществяваха по нареждане на Мирослав Лазаров. .Стигна се до там ,че работниците сигнализираха Инспекцията по труда за неизплатените им заплати .Така самият инвеститор който също е от София изгоря с над 1,5 милиона лева и се стигна до фалита на фирмата която работеше и печелеше много добре.

Лично аз покрих с пари на семейството ми дългове на Мирослав Лазаров за около 40 000 лева така ,че прокуратурата не напразно спря разследването по подадените жалби от клиенти чийто пари Мирослав Лазаров си е прибрал и не е отчел. За това също има документи и доказателства и съм готов да съдействам заедно със свидетели за излизане на истината на светло защото е много удобно едни да крадат и да се оправдават с други , така че развитието предстои и ще бъде доказана цялата истина . Надявам се и вярвам в българското правосъдие да осъди Мирослав Лазаров да върне парите както на фирмите доставчици така и на завлечените от него клиенти и работници .

С уважение Валентин Даутев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене