Вижте къде са бомбоубежищата в община Гоце Делчев

Има само две бомбоубежища на територията на община Гоце Делчев и те не са годни за ползване. Това показва обследване на местната власт по нареждане от по-горна инстанция. Едното убежище се намира в мобилизационния лагер в Боровата горичка в посока местността Мантаря, към Баничан, и другото е в гр.Гоце Делчев и се намира в подножието на Мише баир.

Състоянието на бомбоубежищата не е добро и освен това не отговарят на населението на града, който в последните години доста се разрасна. Бомбоубежището в Гоце Делчев е за само 100 души.

Сега с оглед на ситуацията с Украйна властите правят обследване на всички места, които могат да се ползват за укиртия и се очаква спускане на препоръки за действие.

В момента се говори за вземане на превантивни мерки, за да могат да се възстановят и направят подходящи за ползване укритията, в това число евентуално приземни етажи и мазета на жилищни блокове.

Но големи помещения, в който цяло населението да се укрива, на територията на гр. Гоце Делчев и общината -няма.

„В момента се прави цялостно обследване в страната и от нас се изискваше доклад. И на базата на анализите, които ще се направят , препоръките, които ще се дадат, ще се предприемат неуобходимите действия. На този етап да се надяваме, че няма да се налага да ползваме такива укрития“, каза кметът на общината Владимир Москов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене