На последната си сесия местният парламент в Белица даде съгласие двете села Краище и Горно Краище да кандидатстват за финансиране по изграждане на нови детски площадки

Белишките села Краище и Горно Краище искат нови детски площадки за игра на децата

На последната си сесия местният парламент в Белица даде съгласие двете села Краище и Горно Краище да кандидатстват за финансиране по изграждане на нови детски площадки.

Проектните им предложения са със следните наименования: „Кът за игри за повече детски усмивки от с. Краище, община Белица“ и „Детска площадка за много игри на открито в с. Горно Краище, община Белица“.

С готовите проекти селата ще кандидатстват за отпускане на финансови средства по Националната кампания „Чиста околна среда – 2022″ на тема „Обичам природата – и аз участвам“ пред Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към МОСВ. Финансирането в размер до 10 000 лева.

Общинските съветници възложиха на кмета на Белица Радослав Ревански да осъществи всички необходими действия по подготовката и подаването на проектите.

„В нашето село децата стават все повече, вече сме около 3000 жители. Имаме детски кът в детската градина, но искаме да направим нова площадка до игрището за мини футбол, за да има къде да играят децата ни”, коментира кметът на Краище – Муса Мизур.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене