Миналата година по примера на Долно Дряново са организирани сходни кампании в Гоце Делчев, Доспат и Дъбница

Учениците в Долно Дряново правят осмомартенски картички за „Искам бебе“

За втора поредна година учениците от пети клас на Обединено училище „Христо Ботев“ в гърменското село Долно Дряново организират благотворителен базар. Тяхната инициатива е подкрепена от всички възпитаници на учебното заведение, от учителите и родителите им.

Децата майсторят вече няколко дни красиви осмомартенски картички, които ще продават утре, когато е Международният ден на жената. Всичко това ще стане с благородна кауза – целта е да се наберат средства, които да дарят на Фондация „Искам бебе” в подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми. Ученици ще отидат и в работещите цехове в село Долно Дряново, за да може да осигурят повече средства за кампанията си, която е под надслов „Дари живот”.

Рахим Арнаудов„Вярвам, че много жители на нашето село ще подкрепят тази кауза. Миналата година покрай нашите ученици се запалиха и техните връстници от Първо основно училище в Гоце Делчев, както и тези от училищата в Доспат и Дъбница. Заедно събрахме около 10 000 лева, които дарихме на Фондация „Искам бебе”. Сигурен съм, че и тази година кампанията ни ще е успешна”, сподели Рахим Арнаудов, който е преподавател в Обединено училище „Христо Ботев”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене