Семейство от Дупница кани на новогодишната си трапеза пострадали от пожара в Струмско

Семейството на Василена Николова от Дупница разбира за страшния пожар в квартал „Струмско“ в Благоевград от новините по телевизията. Като всеки човек, тя няма как да остане безралична към случилото се и искрено съчувства на хората от блок 18, които остават без дом. Когато Василена обсъжда със семейството си къде да посрещнат новата година, се замисля, че пострадалите от пожара нямат този избор, нямат дом, нямат средства. Тогава семейството взима решение да отправи публична покана към живущите в почернения блок 18 да споделят тяхната трапеза.

„Помислих си къде да празнуваме. Имаме няколко оферти. Помислих си, че има хора без дом. Тях никой никъде не кани. Те са невидимите хора!“, разказва Василена пред журналист на Струма прес. Тогава тя публикува своя призив в една от благоевградските групи, с надеждата да открие семейство или възрастен човек, който няма къде да прекара празника и да го покани в дома си.

Тя заявява, че самите те не тънат в лукс, но има топла храна, домашен уют и още по-топло сърце, готово да помогне на човека отсреща. Дупничанката дори се ангажира да вземе лично с автомобила си хората, които биха искали да споделят празника си със семейството й, като заявява простичко „Е, Благоевград е на 30 км., не е кой знае какво, съседи сме си, трябва да си помагаме!“.

Василена и нейното семейство са истински пример за доброта, човечност и състрадателност и ако изобщо може да се каже, че има нещо добро от тази трагедия е, че тя обедини обществото. Няма значение дори дали си от Благоевград или от Дупница. Добрият човек винаги ще намери своя начин да помогне от сърце и да подаде ръка за надежда и малко топлина към ближния.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене