Петкратната футболистка №1 на България Евдокия Попадинова пак се контузи лошо

Петкратната победителка в анкетата за футболистка №1 на годината у нас Евдокия Попадинова пак се контузи лошо и й предстои нова операция. Националката от Хаджидимово, която след доминацията в престижната класация сдаде първото място за 2021 г. на Симона Петкова, е преследвана напоследък от огромен карък и травмите следват една след друга. Последната заплашва да я извади от строя поне до края на сезона, в който нейният „Наполи“ води люта битка за оцеляване в дамския елит на Италия.

Евдокия обаче продължава да демонстрира познатата си борбеност и хъс да преодолее болката и да се завърне по-силна отпреди. Това личи от поста й в социалните мрежи, в който описва неприятната ситуация.

„Поредна контузия и пореден тежък удар за мен. Този път обаче е по-сериозно, отколкото очаквах. В началото на следващата седмица ще се подложа на операция на коляното. Искам да благодаря на всички, които ми писахте, за да ме подкрепите! Този сезон съдбата ме изправи пред много тежки моменти. Имах повече контузии, отколкото за цялата ми кариера. Истината е, че понякога е трудно човек да намери сили да продължи, да се изправи отново след поредния удар. Опитвам да съм силна – каквато винаги съм била, и да гледам напред, когато съм паднала на земята. Страшно много искам да покажа на какво съм способна и да реализирам пълния си потенциал, но контузиите продължават да са голяма пречка и да ме спират. Тежките битки са за най-силните воини. Ще намеря начин да се изправя, защото всяка болка си заслужава в преследване на мечтите“, написа нашето момиче в профила си в интернет.

Освен с 5-годишната доминация у нас Е. Попадинова влезе в историята и като първата българка с пробив във Висшата женска лига на Англия. След това имаше запомнящо се присъствие в колежанския футбол на САЩ с отбора на Флорида Гълф Коуст Юнивърсити, където се дипломира. Преди да осъществи трансфера в бившия клуб на аржентинския идол Диего Армандо Марадона в Неапол, мина за кратко през датския „Олборг“, а трамплин към стълбичката на успеха й зад граница беше благоевградският „Спортика“ с треньор Радослав Креснички-Джарата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене