Пирин със зрелищно равенство срещу Септември София

ОФК Пирин и Септември София сътвориха добър контролен мач днес на градския стадион в Разлог, като си отбелязаха четири гола, но не успаха да се победят. “Орлетата” пропиляха една дузина изгодни положения , особено през втората час и заслужаваха повече победата.

Още в 3-та минута Николов стреля опасно с глава след корнер. Отново той проби отлично в 16-та, но острото му центрира бе избито пред голлинията. В 23-та минута вероятното ново попълнение на Пирин Филипов стреля опасно, но топката бе избира от вратаря в корнер.

Още в с първото по-опасно влизане в половината на Пирин, софиянци успяха да отбележат гол, като Кацаров бе точен от около 20 метра, пращайки топката под ръцете на Ганев. Последваха удари на Тасев и Филипов от разстояние, но отново без успех. Именно защитникът бе най-близо до гола, след като негов удар в 41-та минута срещна сглобката на вратата, топката попадна след това в Костов, който се засуети и не стреля в полупразната врата и я изгуби. Зелените започнаха втората част с масиран натиск. Тасев изскочи сам срещу стража на Септември още в първите секунди, но попадна леко в дясно и стреля неточно.

В 51-та минута равенството бе възстановено, като Костадинов стреля неспасяемо от около 25 метра. Тони Тасев пропиля две чисти и идентични положения в 53-та и 54-та минута, като на два пъти изскачаше зад защитата, но ударите му по диагонала не намираха целта. Хубава атака на Пирин бе завършена в 58-та минута от Юлиян Попев с отлично попадение за капитана за 1:2. В 66-та минута отново Тасев се освободи добре, но пак стреля неточно, отбитата топка попадна в Благов, но и той не бе прецизен.

В 67-та минута септемврийци стигнаха до гол, след като се възползваха от грешка в средата на терена, а Манолов разстреля Костов от няколко метра. Софиянци можеха и да победят ако Тончев бе точен от близко разстояние в 74-та минута. За пиринци пък до края пропуснаха да се разпишат Казаков и Танчев.

Състав на Пирин: Ганев, Попев, Николов, Сандев, Филипов, Костадинов, Старокин, Благов, Тасев, Костов и Бенгюзов. След почивката в игра се появиха съответно Траянов, Казаков, Божинов, Карапетров, Костов, Чапов, Златинов и Танчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене